Fordelene ved lydbøger for selvforkælelse

Lydbøger er bøger og andre medier, der indeholder hørbart materiale (normalt musik), der er beregnet til at blive lyttet til ved hjælp af hovedtelefoner, som en mp3-afspiller eller øretelefoner. Lydbøger er en ny og spirende form for offentliggjorte medier. De ligner almindelige trykte bøger, men i modsætning til normale trykte bøger kan de downloades fra internettet og afspilles ved hjælp af bærbare elektroniske enheder som iPod eller mobiltelefoner. Udtrykket “lydbog” er en forkortelse for udtrykket “hørbar bog”.

Lydbøger er gode til en række formål, herunder at studere til eksamen, sove eller bare nyde en god læsning. En lydbog er dybest set en optagelse af nogen, der læser en bog eller et andet stykke skriftligt arbejde. De fleste lydbøger er i ord-for-ord originalt format; Nogle er dog tilgængelige i andre formater. En lydbog beskrives som en “forkortet” læsning, mens trykte kopier af en længere version ofte beskrives som “forkortet” i lydbøger. Når du lytter til lydbøger, hører du forfatterens stemme, men ordene tales normalt meget langsomt, så du bedre kan forstå betydningen bag historien.

Lydbøger, som talende bøger, har deres fordele i forhold til traditionelle trykte versioner. For eksempel, fordi lydoptagelser ofte udføres ved høje hastigheder, er det meget svært at springe en højttaler over ved et uheld eller at have forkerte udtaler. De fleste lydbøger leveres også med fremragende sprogoversættelse, så selv folk, der ikke taler noget som helst, forstår, hvad der bliver sagt. Endelig kan lydbøger afspilles gentagne gange i modsætning til talende bøger – så hvis du tilfældigvis henter en kopi af en, kan du afspille den igen.

Fordelen lydbøger har over taler optagelser er, at de koster omkring halvdelen af prisen på trykte versioner. Derudover kan lydbøger gives til enhver af en eller anden grund – som en gave til en ven(husk det er gratis at prøve chapter, for at give som en særlig godbid for dig selv eller som en del af dine forretningspræsentationer. Fordi der ikke er noget kontrolapparat at købe eller downloade, vil de fleste professionelle skuespillere levere professionelt mestrede optagelser uden omkostninger. Der er dog nogle skuespillere, der muligvis opkræver betaling for deres professionelle tjenester, især hvis du vil bruge deres stemmer til kampagner.

En anden stor fordel ved lydbøger er, at de kan stilles til rådighed næsten overalt. De fleste hjemmecomputere leveres som standard med lydoptagelsesenheder – både i lydafspilnings- og videoformater. Da lydoptagelsesfunktionerne på mange hjemmecomputere er så dårlige, er mange mennesker dog afhængige af bærbare optageenheder som båndkassetter og kompakte diske. Alle disse optageenheder er kun i stand til at optage med bestemte hastigheder, så det er ikke altid muligt at overføre en lydbog fra en computer til et bånd eller en kompakt disk.

Endelig gør lydbøger det meget lettere for dig at få den motivation, du har brug for for at fortsætte med at lytte. Når alt kommer til alt taler hele ideen om at læse noget, når du har været vågen i to timer, for sig selv. Den handling at lytte til lydbøger i så lang tid er ofte nok til at genoplade dig. Selv hvis du sjældent lytter til lydbøger, hvis du har en handy i lommen eller din mappe, kan du altid nå til det med et øjebliks varsel. Evnen til at have noget let tilgængeligt, når du vil lytte, er en af de største fordele ved lydbogsindustrien – og en, som flere forbrugere drager fordel af hver dag.